Elikkä toisen tunnin tehtävänä oli siis määritellä mitä tarkoittaa verkkoviestintä ja sosiaalinen media, sekä mitä eri palveluita sosiaaliseen mediaan kuuluu. Sitten piti myös valita joku ammattialan edustaja ja miettiä millä tavoin hän voisi hyödyntää verkkoviestintää ja sosiaalista mediaa itsensä ja työnsä mainostamisessa.

 

Verkkoviestinnän avulla voi kohdata ihmisiä internetin välityksellä näkemättä heitä kasvotusten. Se on tehokas tapa välittää tietoa ja lisää myös ihmisten osallistumista asioihin. Verkossa tapahtuvaa viestintää ja keskustelua.

Sosiaalinen media liittyy internetin vuoravaikutteisiin. Palveluiden peruskäyttö on ilmaista, eikä omalle koneelle tarvitse yleensä latada erillistä ohjelmaa palvelun käyttöä varten. Tyypillisiä sosiaalisen median järjestelmille on, että osallistujat voivat tuottaa sisältöjä, muokata niitä, kommentoida ja keskustella niistä. 

Sosiaalisen median välineistöä on mm. blogit, wikit, facebook, kuvan-, videon- ja äänenjakopalvelut, virtuaaliset kohtauspaikat.

 

Valitsin kuvataiteilijan, hän voisi luoda itselle blogin tai muun oman sivuston, jossa hän voisi tuoda esille ammattiaan ja millaista on kuvataitelijan työ. Sekä esitellä omia teoksiaan blogissaan.